Win een gesigneerd exemplaar van het boek 'The Truth Is Out There' van Jaron Harambam

Als opwarmer voor de plenaire sessie tijdens de Grote workshop op 19 januari door Jaron Harambam over desinformatie en misinformatie, hebben we een leuke prijsvraag uitgeschreven.

Hiermee kun je een gesigneerd exemplaar van het boek 'The Truth Is Out There' winnen. Hét boek over complottheorieën. We mogen drie boeken weggeven aan de winnende deelnemers van de Grote workshop.

Wat moet je doen?
Stel je voor dat je als griffier te maken krijgt met een complexe situatie waarin er sprake is van wijdverspreide desinformatie over een belangrijk besluit van de gemeenteraad. De lokale media en sociale media-platforms worden overspoeld met tegenstrijdige berichten en de burgers lijken verdeeld te zijn door verschillende versies van de waarheid. Als griffier wil je de transparantie en geloofwaardigheid van de gemeenteraad handhaven.

Geef in maximaal 1 a4 een antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe zie jij jouw rol als griffier bij het omgaan met desinformatie/misinfomatie (rolopvatting)
  • Hoe ga jij concreet om met deze situatie? (handelen)
  • Hoe zou je de dialoog met de burgers kunnen herstellen om het vertrouwen in de gemeenteraad te versterken? (dat is verstoord door desinformatie)

Stuur je antwoorden voor 18 januari 12.00 uur naar info@griffiers.nl en maak kans op dit bijzondere boek.

Naast de interessante sessie over misinformatie en desinformatie, heeft de  'Grote Workshop' nog meer te bieden.

Er(tussen)in; Griffies als katalysator
Marije van den Berg en Vincent van Stipdonk delen inzichten uit hun nieuwe publicatie: Er(tussen)in. Griffies als katalysator tussen: politiek, bestuur, organisatie en gemeenschap.

De bundel helpt griffiers breder én gerichter naar hun werk te kijken. Ontdek hoe je als griffier effectiever kunt werken en bij kan dragen aan een bewuster bestuur.

De Toekomst van het Raads/Staten Informatiesysteem
Verken gezamenlijk de ontwikkelingen van het Raads/Staten Informatiesysteem en bepaal de toekomstige eisen/wensen. Door een gezamenlijke koers te bepalen, staan we sterker in de gesprekken met systeemaanbieders.

Nog niet aangemeld? Doe dit dan snel. Meer informatie over het programma vind je hier.