Vanaf april: Bijeenkomsten over de werkgeverscommissie

Vanaf april organiseren we samen met de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden (NVvR) bijeenkomsten in het kader van de werkgeverscommissie.

Deze heeft een cruciale rol in het waarborgen van goed werkgeverschap voor griffiers.

Grote verantwoordelijkheid
Als werkgever van de griffier draagt de gemeenteraad een grote verantwoordelijkheid. Goed werkgeverschap is essentieel voor de optimale ondersteuning vanuit de griffie. Het is de sleutel tot een effectieve samenwerking tussen raad en griffier. Daarom nodigen we griffiers en raadsleden die actief zijn in de werkgeverscommissie uit voor bijeenkomsten door het hele land. Samen gaan we in gesprek over de wisselwerking van goed werkgeverschap en de juiste ondersteuning. Wat kunnen we van elkaar leren? Welke successen kunnen we delen? En waar liggen nog verbetermogelijkheden?

Dit zijn essentiële vraagstukken rondom goed werkgeverschap. Daarnaast gaan we dieper in op de professionalisering van het werkgeverschap en hoe de werkgeverscommissie hieraan kan bijdragen. Ook besteden we aandacht aan het belang van een griffier die als gelijkwaardige partner namens de raad kan opereren, het investeren in de griffie en het optimaliseren van de ondersteuning van de raad.

Diverse bijeenkomsten
Wil jij ook je kennis en vaardigheden over de werkgeverscommissie vergroten? Sluit dan aan bij onze trainingenreeks. We beginnen in april in Boxtel en reizen vervolgens door het land naar verschillende gemeenten. De volgende bijeenkomsten staan gepland:

Meer data volgen. Grijp deze kans om te leren, te delen en te groeien als werkgeverscommissie.