Vacature bestuursadviseur

Heb jij hart voor het lokaal bestuur en loop jij warm voor vernieuwingen? En wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan de professionalisering van griffiers? Lees dan snel verder, dit is de vacature die jij zoekt!

Inhoud van de functie

Als bestuursadviseur ben jij de schakel tussen het bestuur en de vereniging. Je adviseert het bestuur en andere stakeholders bij het ontwikkelen van strategisch beleid, het bepalen van koersen en het uitwerken van plannen. Daarnaast faciliteer en ondersteun je de vereniging op het gebied van bestuurlijke en organisatorische vraagstukken. 

Professionaliseringsagenda

Als bestuursadviseur heb jij de taak om de Professionaliseringsagenda te actualiseren. Je vertaalt hierbij de behoeften van griffiers in concreet ondersteuningsaanbod en nieuwe vormen van leren, aansluitend op het strategisch profiel van de griffier. Deze activiteiten voer je samen met de Commissie Professionalisering van de Vereniging uit. (waar nodig ook met andere commissies) Daarnaast geef je invulling aan het partnerschap met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijk relaties (BZK), de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en andere (beroeps)verenigingen. 

Internationale contacten en certificering

Een andere belangrijke taak in je functie is om inhoud te geven aan de internationale contacten en certificering. Deze moet worden ‘vertaald’ naar de Nederlandse situatie. In 2023 vindt een internationaal griffierscongres plaats in Nederland. Jij voert praktisch uit wat daar voor nodig is.  

Maar je doet nog meer
•    Organiseren van webinars en (lunch) bijeenkomsten  
•    Inhoudelijke stukken aanleveren voor diverse communicatie uitingen 
•    Afleggen van kringbezoeken en contact onderhouden met de ‘juridische vraagbaak’
•    Vorm en inhoud geven aan overige activiteiten van de vereniging (deels uitvoerend) 

Functie eisen

Als persoon ben jij flexibel en proactief. Ook weet jij te motiveren. Jij kunt zelfstandig werken maar ook samenwerken in een team. Openheid, vertrouwen, elkaar vervangen/helpen bij voorkomende projecten zijn kernbegrippen binnen het team.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een functie van 32-36 uur. De functie is ingeschaald in schaal 11–12. Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. Je bent regelmatig in het land. Deels thuiswerken is mogelijk. We bieden je opleidingsmogelijkheden om te blijven groeien in je vak. 

Deze functie wordt deels bekostigd door subsidie vanuit het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Van daaruit kunnen we een contract bieden voor 3 jaar. De intentie is echter een vast contract/verlenging. 

Informatie en solliciteren?

Meer informatie is op te vragen bij Hester den Oudsten. (hester.denoudsten@griffiers.nl, 06-10896571). Jouw sollicitatie, cv en motivatiebrief ontvangen wij graag uiterlijk 5 september. Deze kun je mailen aan secretariaat@gradusgroep.nl

Over de vereniging

De Vereniging van Griffiers is de beroepsorganisatie van alle griffiers in Nederland. Wij spannen ons in om griffiers optimaal in hun taak te ondersteunen. 

Verenigingsbureau 
Je komt te werken op het verenigingsbureau met drie collega’s. We zijn gevestigd in Den Haag (in het VNG gebouw). Zie voor meer informatie: www.griffiers.nl