Vacature bestuursadviseur

De Vereniging van Griffiers (VvG) zoekt een enthousiaste bestuursadviseur. 

De Vereniging van Griffiers (VvG) spant zich in om griffiers optimaal in hun taak te ondersteunen. Daartoe is in 2018 een start gemaakt door het opstellen van een Professionaliseringsagenda voor griffiers. Om deze Professionaliseringsagenda te actualiseren en invulling te geven aan het partnerschap met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijk relaties (BZK) en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en andere verenigingen, is de VvG nu op zoek naar een 

Bestuursadviseur

32-36 uur, schaal 11-12

Taakomschrijving

Als bestuursadviseur ben je de schakel tussen het bestuur en de vereniging. Je houdt je bezig met strategisch beleid en adviseert het bestuur en andere stakeholders bij het bepalen van koersen en het uitwerken van plannen.

Een belangrijke taak in je functie is:

 • Meewerken aan de update van de Professionaliseringsagenda. Deze dient te worden aangepast aan het strategisch profiel van de griffier en te worden uitgewerkt in:
  • een professionaliseringsaanbod voor griffiers;
  • (samen met anderen) nieuwe vormen van leren ter ondersteuning van griffiers te ontwikkelen;
  • het bevorderen van het permanent leren door griffiers. Deze activiteiten worden in samenwerking met de commissie Professionalisering van de vereniging ontwikkeld en uitgevoerd; waar nodig met de andere commissies van de vereniging;
  • het bewaken van de samenhang met andere verenigingsactiviteiten;
  • het peilen van de behoeften van griffiers.
 • Inhoud geven aan internationale contacten en certificering. Hier ligt de taak om deze op ‘meer Nederlandse leest te schoeien’. In 2023 vindt een internationaal griffierscongres plaats in Nederland. Jouw rol is om praktisch uit te voeren wat daarvoor nodig is en hiervoor relevante contacten te onderhouden.  

Daarnaast:

 • Een actueel aanbod aan webinars en (lunch) bijeenkomsten regelen/organiseren;
 • (Inhoudelijke) stukken aanleveren voor diverse communicatie-uitingen;
 • Kringbezoeken afleggen en contact onderhouden met de ‘juridische vraagbaak’.
 • Vorm en inhoud geven aan overige activiteiten van de vereniging (regelmatig samen met andere beroepsverenigingen zoals VNG en BZK); een deel hiervan is ook praktische uitvoering.

Profiel bestuursadviseur

Wij zoeken iemand die hart heeft voor het lokaal bestuur en de positie van griffiers daarin maar ook warm loopt voor vernieuwingen. Iemand die kan motiveren en tegelijk oog heeft voor de beperkingen van alledag die griffiers ervaren. Iemand die in staat is om behoeften van griffiers te vertalen in een concreet ondersteuningsaanbod, proactief is, zelfstandig kan werken en flexibel is. Iemand die plezier heeft in het versterken/ door ontwikkelen van het netwerk waarin de vereniging opereert. Iemand die goed samenwerkt met de (drie) collega’s. Openheid, vertrouwen, elkaar vervangen en helpen bij voorkomende projecten zijn daarbij kernbegrippen.

Arbeidsvoorwaarden

Afhankelijk van kennis en ervaring is de functie ingeschaald in schaal 11-12. Deze functie wordt deels bekostigd door subsidie vanuit het Ministerie van BZK. Van daaruit kunnen we een contract bieden voor 3 jaar. De intentie is een vast contract/verlenging. De bestuursadviseur is regelmatig in het land. Deels thuiswerken behoort tot de mogelijkheden. Ons kantoor is in Den Haag. Hier zijn de overige teamleden op dinsdag en donderdag aanwezig.

Informatie en solliciteren?

Nadere informatie is (vanaf 17 augustus) op te vragen bij Hester den Oudsten, via: hester.denoudsten@griffiers.nl of 06-10896571. Jouw sollicitatie, curriculum vitae en motivatiebrief ontvangen wij graag uiterlijk 5 september 2022. Deze kun je mailen aan secretariaat@gradusgroep.nl