Uit de vereniging

Afgelopen vrijdag ging de Commissie Openbaar Bestuur de hei op om met elkaar na te denken over de onderwerpen waar de commissie de komende periode mee aan de slag wil.

De spreekwoordelijke hei welteverstaan, want we waren te gast op de 23e verdieping van het provinciehuis van Noord-Brabant in Den Bosch. We werden hierbij geïnspireerd door het prachtige uitzicht!

Het recent verschenen trendonderzoek 2022, dat onder aansturing van de commissie tot stand is gekomen, hielp ons wat verder op weg in het denken over de belangrijkste ontwikkelingen in het openbaar bestuur op dit moment.

Speerpunten
De commissie heeft afgesproken i.i.g. aan de gang te willen (of te blijven) met participatie, lokale cultuur, vertrouwen in de lokale democratie, intern samenspel, recente en komende wetswijzigingen (en de betekenis hiervan voor ons werk), regionale samenwerking en het ondersteunen van de raad bij het prioriteren.

Meedenken?
Wil je meedenken over één van deze onderwerpen? Stuur dan een berichtje naar de secretaris van de commissie via: rosanneslootweg@castricum.nl. In september staat het tweede deel van de heisessie op de agenda. We gaan dan bezig met de nadere uitwerking. Wordt vervolgd dus!