Spel Digitale toegankelijkheid

Gemeenten zijn verplicht hun communicatiekanalen digitaal toegankelijk te maken voor iedereen.

 

Gemeentelijke sites en apps moeten hierop worden aangepast. De ene gemeente is daar verder in dan de andere. Voor de nieuwe raad is het goed om geïnformeerd te zijn over dit onderwerp. Want de gemeenteraad houdt toezicht en kan budget beschikbaar stellen als dat nodig is. Hierover heeft het Aanjaagteam digitale toegankelijkheid van de VNG eerder dit filmpje gemaakt:

Om nog meer voeling te krijgen met het onderwerp en de uitdagingen voor de gemeentelijke organisatie heeft Gebruiker Centraal met het Aanjaagteam een speelset Digitale Toegankelijkheid ontwikkeld van het Optimaal Digitaal spel. Dit spel kan een interessante activiteit zijn voor het inwerkprogramma van de nieuwe Raad. Ook op andere momenten kan het spel interessant zijn, bijvoorbeeld als een verantwoordingsrapportage Digitale Toegankelijkheid naar de raad gaat.

Bordspel of online
Met het spel raakt de Raad op een speelse manier vertrouwd met digitalisering en dienstverlening. Het spel kan online of als bordspel gespeeld worden. Er is een poule van spelleiders beschikbaar die de griffies kunnen inschakelen. Deze vind je op www.optimaaldigitaal

Meer informatie?
Voor meer informatie, kun je een mail sturen naar info@gebruikercentraal.nl. Zij hebben o.a. een overzicht van alle spelleiders bij gemeenten (en andere organisaties) zodat ze een spelleider kunnen koppelen.