Eerste indruk vanaf het IIMC Congres

Van 22 tot 25 mei 2022 vindt het internationale griffierscongres (IIMC) plaats in Little Rock, Arkansas. Een van de deelnemers die voor de eerste keer meegaat is plaatsvervangend statengriffier van Overijssel, Anna Bentschap Knook. Zij deelt haar eerste indrukken met ons.

Anna: “In 2019 organiseerde ik een introductieweekend voor de nieuwe Statenleden, waar het hele team een zelfgekozen rol in vervulde qua organisatie en uitvoering. Dat verliep heel erg goed en met het artikel dat ik daarover geschreven heb, won ik een ‘grant’: een gratis toegangsticket voor het IIMC congres. Ik wilde daar graag naar toe omdat ik geïnteresseerd ben in het leren van nieuwe dingen, het uitwisselen van ervaringen met collega’s en dol ben op reizen. Helaas was het door Corona twee jaar niet mogelijk om te gaan, maar nu, 2022, was het dan eindelijk zover! Geïnspireerd door de ervaringen van eerdere deelnemers vertrok ik vol verwachtingen naar Amerika.
Wij zijn nu halverwege het congres en ik heb al veel nuttige en leuke dingen gezien en gehoord. Zo hebben de Amerikanen de neiging om alles wat groter en imposanter te maken: er worden awards uitgereikt voor allerlei verdiensten en presentaties hebben een showelement. Dat is iets waar wij nuchtere Nederlanders nog wat van kunnen leren. Ik vind dat wij vaker stil mogen staan bij onze successen en deze moeten benoemen en vieren. 'Take the spotlight' en maak het persoonlijk (onthul iets over jezelf); dat inspireert ook!
Ook inhoudelijk heb ik al diverse interessante workshops gevolgd. Die heb ik vooral uitgekozen op het thema (strategisch) leiderschap (sluit aan bij een opleiding die ik nu bij Nyenrode volg) en ontwikkeling van/met het team (sluit aan bij een coachopleiding die ik in 2020 volgde). Ik vind het inspirerend om me hierin verder te bekwamen en anderen te helpen/verder te brengen.
Mijn gevoel halverwege dit congres is zeer positief: het is leuk en leerzaam om internationale collega’s te spreken, inspiratie op te doen en daarnaast hebben we ook enorm veel LOL met elkaar.”

Anna

Naschrift: dit interview is opgesteld en uitgewerkt door Marjolein Teunissen op 24 mei 2022. Binnenkort verschijnt een reisverslag over het congres waarin de opbrengsten van het hele congres beschreven worden.