Arjen van der Lugt stelt zich voor

Beste leden, Door het bestuur van de Vereniging van Griffiers ben ik voorgedragen als nieuwe penningmeester.

Een enorme eer! Ik kijk ernaar uit om een bijdrage te mogen leveren aan onze beroepsvereniging. Hieronder stel ik mezelf even kort voor, zodat jullie ook een idee hebben van de persoon achter de kandidaat.

Ik ben 36 jaar en woon samen met mijn vriendin en twee zoontjes (van 6 en 4) in Hoek van Holland (gemeente Rotterdam). In de spaarzame vrije tijd voetbal ik bij HVC’10, probeer ik een keer per week te crossfitten, ga ik graag naar concerten en verzamel ik lp’s. Daarbij ligt de focus vooral op de wat oudere rockmuziek.

Sinds 2017 ben ik actief als griffier; eerst van de gemeente Oudewater en vanaf 2021 van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Voordat ik als griffier aan de slag ging, heb ik gewerkt voor een fractie in de Rotterdamse gemeenteraad en ben ik zelf politiek actief geweest, onder meer als lid van de toenmalige deelgemeente Hoek van Holland. Op dit moment ben ik ook actief als voorzitter van de rekenkamercommissie (na de zomer rekenkamer) Maassluis.

Vanaf het begin van mijn griffierschap ben ik lid van onze vereniging en probeer ik sowieso naar het jaarlijkse congres te gaan. Het is enorm leuk en waardevol om daar collega’s tegen te komen en daar met ‘soortgenoten’ over het werk te kunnen praten (en natuurlijk ook over hele andere dingen).

Ik hoop mezelf dus straks actief in te kunnen gaan zetten voor de vereniging en bij te kunnen dragen aan de verdere ontwikkeling van onze beroepsgroep. Na al even lid geweest te zijn van de kascontrolecommissie, is het mooi om straks de stap te maken naar het penningmeesterschap.

 

 

 

Vriendelijke groeten,

Arjen van der Lugt