Congres: Samenwerken aan de politieke besluitvorming van de toekomst (VOL)

De Fabrique (Utrecht)

Wil jij stappen zetten in jouw werk binnen de lokale democratie?

De VvG, de NvVR en NotuBiz organiseren een gezamenlijk event dat alle tools biedt om jouw werk naar een hoger level te tillen. Het onderwerp dat centraal staat is:  “Samenwerken aan de politieke besluitvorming van de toekomst!” Daarnaast staat de middag in het teken van het ontmoeten van collega’s en elkaar inspireren.

Programma
Het programma staat volledig in het teken van de toekomst van de lokale democratie.

Inloop
De inloop begint om 11:45 uur. Dit geeft ons voldoende tijd om tickets te scannen. Om 12:00 kun je genieten van een heerlijke lunch.

Richard van Hooijdonk
Richard van Hooijdonk is internationaal keynotespreker, trendwatcher en futurist. Hij neemt ons mee naar de nieuwe wereld. Welke trends worden belangrijk? En hoe ziet de lokale overheid van de toekomst eruit? Maar natuurlijk het belangrijkste: wat betekent dat voor jou en voor de democratie?

Positieve politiek
Tijdens deze sessie zullen Ruurd Palstra en Lianne van Kalken samen spreken over nieuwe manieren om als gemeente samen te werken en daarmee effectieve resultaten te behalen. Hands-on voorbeelden, jaren aan onderzoek en anekdotes uit eigen ervaring passeren de revue.

Start Break-out sessies
Tijdens de ronde van break-out sessies kun je zelf kiezen welke sessie je bijwoont. Wij hebben vijf sessies voor jullie samengesteld:
Sessie 1 - Inwonersparticipatie - door Petra Paulidus
Sessie 2 - Informatiemanagement - door Marijke Göttgens en Niki van de Loo
Sessie 3 - Griffier van de toekomst - door Debby de Heus en Geert van Soest
Sessie 4 - Werkdruk onder Raadsleden - door Hanneke Willemstein
Sessie 5 - Paneldiscussie 'evolutie van het politieke landschap' - door Kirsten ten Cate, Abdullah Uysal en Pascal Bakker

Leverancier aan het woord
NotuBiz zal het grote podium betreden om de visie voor de komende jaren te delen. Welke ontwikkelingen staan er op de roadmap en waar gaan we extra aandacht aan besteden in de komende jaren?

Om het evenement in stijl af te sluiten, hebben we een lekkere borrel met snacks voor jullie klaarstaan. De borrel begint om 17:00 uur en duurt tot 18:30 uur. Uiteraard kun je zelf beslissen of je hier nog even bij blijft.

Meld je nu aan en verzeker je plekje.