Commissie Jaarcongres

Jaarlijks organiseert de vereniging een jaarcongres. Enerzijds om met elkaar de Algemene Leden Vergadering (ALV) te houden en anderzijds om met elkaar te verbinden en een verdieping aan het vak te geven. 

Het jaarcongres is, naast het opdoen van kennis en uitwisseling van ervaringen, dé plek om op een meer informele manier contact te leggen met collega’s in het land. Een griffier is een solistische functie. Daarom is onderling contact zo belangrijk.

Het programma bevat inspirerende sprekers, lezingen, workshops en de ALV. Daarnaast is er is voldoende ruimte om je collega's te ontmoeten, met excursies die je blik verbreden en een feestelijke 'night before', langzamerhand uitgroeiend tot een 'day before'.  

Het jaarcongres vindt standaard plaats op de eerste vrijdag van oktober. Elk jaar is de organisatie in handen van een andere gemeente, regio of cluster van gemeenten met ondersteuning van de vaste leden van de commissie jaarcongres.

In 2021 is gemeente Velsen gastgemeente voor het jaarcongres. Thema van het congres: 'Toekomst van de griffie'. Datum: vrijdag 1 oktober 2021. 

Profielfoto Daisy de Vries
Daisy
de
Vries
Ambtelijk Secretaris
Vereniging van Griffiers
Communicatie en Informatie
Jaarcongres
Profielfoto John Zwetsloot
John
Zwetsloot
Commissielid
Gemeente Bodegraven-Reeuwijk
Communicatie en Informatie
Jaarcongres
Profielfoto Karin Zomer
Karin
Zomer
Commissielid
Gemeente Hellendoorn
Communicatie en Informatie
Jaarcongres
Profielfoto Hans Rijs
Hans
Rijs
Bestuurslid
Gemeente Bodegraven-Reeuwijk
Jaarcongres
Profielfoto Geert van Soest
Geert
van
Soest
Commissielid
Gemeente Venlo
Jaarcongres