Commissie Communicatie en Informatie

De commissie ondersteunt de communicatieuitingen van de vereniging en adviseert het bestuur en overige commissies op het gebied van interne en externe communicatie. Heldere communicatie over de activiteiten van onze vereniging en over onze beroepsgroep draagt bij aan de verbinding tussen de leden en vereniging maar ook aan de profilering "naar buiten" van griffiers en van de vereniging. De commissie stimuleert actieve deelname aan discussies in het veld van het openbaar bestuur. Dit kan bijvoorbeeld door actieve deelname aan publieke debatten. De vereniging maakt daarbij ook actief gebruik van media en pers.

Communicatie

In 2020 is de vernieuwing van de website aanbesteed en grotendeels opgeleverd. Deze vernieuwing rondt de commissie in 2021 af. De vernieuwde website sluit beter aan bij de wensen van de leden van de vereniging. Zo is de zoekfunctie verbeterd, is er een overzichtelijke activiteitenkalender, is informatie over specifieke onderwerpen gebundeld in dossiers, kunnen commissies zelf nieuws en publicaties plaatsen en is er een mogelijkheid voor interactief ledencontact in het besloten gedeelte. De commissie zal de ontwikkelingen van de website kritisch blijven volgen, zodat het de website is en blijft waar leden alles vinden wat zij nodig hebben voor de uitoefening en ontwikkeling van het griffiersvak.

Andere actuele ontwikkelingen zijn het verder werken aan de verenigingsapp en het intensiveren van planmatig gebruik van sociale media.

Informatie 

Vanuit het Rathenau Instituut liggen er nu twee rapporten die verdere bespreking en doorwerking behoeven.

  • Griffiers en digitalisering: over de consequenties van digitalisering voor de rol van de griffier als informatiemakelaar.
  • Raad weten met digitalisering: vervolg waarin wordt onderzocht hoe griffie(r)s en gemeenteraden het politieke debat over digitalisering kunnen voeren vanuit publieke waarden (kansen en risico’s). Daarbij gaat het erom praktische handvatten aan te reiken en digitalisering bespreekbaar te maken. 
Profielfoto Daisy de Vries
Daisy
de
Vries
Ambtelijk Secretaris
Vereniging van Griffiers
Communicatie en Informatie
Jaarcongres
Profielfoto Thecla van der Torre
Thecla
van der
Torre
Voorzitter cie. Communicatie & Informatie
Gemeente De Bilt
Communicatie en Informatie
Profielfoto Marianne Hagers
Marianne
Hagers
Commissielid
Gemeente Capelle aan den IJssel
Communicatie en Informatie
Profielfoto Marielle den Breejen
Mariëlle
den
Breejen
Commissielid
Gemeente Amersfoort
Communicatie en Informatie
Profielfoto Robert van Dijk
Robert
van
Dijk
Commissielid
Gemeente Teylingen
Communicatie en Informatie
Profielfoto John Zwetsloot
John
Zwetsloot
Commissielid
Gemeente Bodegraven-Reeuwijk
Communicatie en Informatie
Jaarcongres
Profielfoto Karin Zomer
Karin
Zomer
Commissielid
Gemeente Hellendoorn
Communicatie en Informatie
Jaarcongres
Profielfoto Minke Knibbe
Minke
Knibbe
Bestuurslid
Gemeente Gooise Meren
Communicatie en Informatie
Profielfoto Garrelt de Graaf
Garrelt
de
Graaf
Commissielid
Gemeente Maashorst i.o.
Communicatie en Informatie