Word jij mijn nieuwe opvolger?

Het was me een eer en een genoegen! Met heel veel plezier ben ik de afgelopen acht jaar de voorzitter van de Vereniging van Griffiers geweest.

Ik geef met een goed, maar ook enigszins weemoedig gevoel het stokje binnenkort over, misschien wel aan jou?

Ik zal het voorzitterschap erg gaan missen want de afgelopen jaren heeft de vereniging flinke stappen gezet. Er is een vastgesteld functieprofiel, een stevige stafondersteuning en intensieve kennisuitwisseling op belangrijke thema’s. De vereniging is zichtbaar en we worden vaak geraadpleegd bij vraagstukken rondom ons vak en het openbaar bestuur. De griffiers staan op de kaart!

Maar we zijn er nog niet. We blijven ons als vereniging door ontwikkelen. Zorgen zijn er over het verminderde vertrouwen in de democratie. Griffiers vinden dat er een taak ligt om hun raads- en statenleden te helpen dit vertrouwen te herstellen. Visievorming en kennisuitwisseling op belangrijke thema’s, kunnen hierbij helpen. Ook het ontwikkelen van loopbaanbeleid voor griffiers, blijft een actueel onderwerp. Daarnaast blijft het betrekken van onze leden, hoog op de agenda staan.

Het voorzitterschap van de VvG is uitdagend en afwisselend. Samen met de collega's in het bestuur, kun je het verschil (en plezier) maken bij het bereiken van de doelen van onze vereniging. Je kunt een directe inbreng leveren aan het bevorderen van de kwaliteit van het openbaar bestuur in het grote netwerk van de vereniging.

Ben jij een gedreven en enthousiaste griffier die zich graag inzet voor het vak en het openbaar bestuur? Wil jij een belangrijke rol spelen bij de verdere ontwikkeling van de vereniging? Dan nodig ik je van harte uit om te reageren op de vacature en wie weet word jij mijn opvolger! We kijken uit naar je reactie! (Je hebt nog t/m 15 mei de tijd).