Volg het nieuws van politieke partijen via PoliFLW

Op de hoogte blijven van nieuwsberichten die politieke partijen op hun websites of Facebook-pagina’s plaatsen? Gebruik dan PoliFLW.nl. Deze website van Open State Foundation verzamelt deze nieuwsberichten van politieke partijen via een handig platform. De website volgt alle landelijke politieke partijen van VVD Maastricht tot en met GroenLinks Groningen, maar sinds kort ook 848 politieke partijen die alleen lokaal actief zijn. De website won in 2018 de Stuiveling Open Data Award van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Via de website kan gezocht worden in meer dan 600.000 berichten. De berichten kunnen gesorteerd worden op thema, partij, politicus en zelfs op sentiment en objectiviteit. Wil je op de hoogte blijven van bepaalde onderwerpen? Dan kunnen mailnotificaties ingesteld worden en krijg je direct een mailtje wanneer een nieuw bericht over jouw onderwerp beschikbaar komt. Gebruik van de website is volledig gratis.

Open State Foundation ontwikkelt de website de komende maanden nog verder door. Heb je suggesties of feedback stuur deze dan gerust door. De Open State Foundation verwacht dat PoliFLW een handige tool is voor zowel griffiers, raadsleden, statenleden als burgers. Dus breng de tool gerust onder de aandacht binnen jouw gemeente of provincie.