Succesvolle workshop Versterk je lokale driehoek ook in 2020!

Versterk je lokale driehoek
Hoe verbeteren we samenspel als burgemeester, griffier en gemeentesecretaris? Hoe effectief zijn we als driehoek in ons speelveld? Wat is onze rol in het versterken van de lokale democratie? Met deze vragen gaat u aan de slag in de workshop: Een sterke lokale driehoek voor een sterke lokale democratie. Deze serie workshops maken onderdeel uit van het nieuwe programma Democratie in Actie, waarin het NGB, de VGS en de VvG tezamen met het ministerie van BZK en de VNG de lokale democratie versterken: een programma van, voor en door gemeenten!

Kracht en ontwikkelpunten driehoek

Bij deze workshops krijgt u inzicht in waar de kracht en ontwikkelpunten liggen als driehoek door te werken met het bouwstenenmodel. U wisselt zowel beelden uit met uw eigen driehoek als ervaringen met andere driehoeken. U gaat direct met elkaar aan de slag door een eerste aanzet te maken van uw strategische agenda. Een aantal adviezen van andere driehoeken na afloop van de voorgaande workshops: “Als driehoek ben je een afgeleide én onderdeel van de stakeholders in de lokale democratie. Overschat jezelf niet, maar wees wel vasthoudend!”, “Werk met een agenda; houd de aandacht voor strategie vast.”, “Wij zijn alle drie echte doeners, willen direct naar de oplossing en pakken alles ook graag zelf op. Maar we hebben geleerd dat we ook anderen moeten inzetten en betrekken en niet altijd direct in oplossingen moeten denken.”

Zie hieronder de data (locaties volgen zsm)

  • 29 januari 2020 15.00 – 19.00 uur: midden van het land (1 aanmelding: Zutphen)
  • 11 maart 2020 15.00 – 19.00 uur: regio Noord-Holland
  • 15 april 2020 15.00 – 19.00 uur: regio Noord (4 aanmeldingen: Drachten, Noardeast Fryslan, Noordoost-Polder en Smallingerland)
  • 9 of 10 juni speciale activiteit op VNG congres in Hoorn
  • 24 juni 15.00 - 19.00 uur; regio Zuidoost (2 aanmeldingen: Boxtel en Laarbeek)

Interesse? Mail naar info@griffiers.nl 

Bij minstens drie deelnemende gemeenten gaat de workshop door.