Region Director gezocht voor IIMC-regio XI

Djimmer Petrusma heeft helaas afscheid genomen van zijn zetel in het bestuur van de International Institute of Municipal Clerks (IIMC), in verband met zijn pensionering. Op deze plaats wil het bestuur van de VvG Djimmer hartelijk danken voor zijn inzet voor regio XI binnen het IIMC!

Hierdoor ontstaat per direct een vacature waarvoor we iedereen van harte uitnodigen om te solliciteren. Het IIMC is een ontmoetingsplaats van collega’s, waar we internationaal ideeën uitwisselen en opkomen voor de belangen van griffiers (clerks). De IIMC is in 11 regio’s verdeeld, waarvan 9 in de Verenigde Staten, regio 10 is Canada en regio 11 is het Verenigd Koninkrijk, Nederland en nog enkele andere landen, waaronder Zuid Afrika. Omdat regio 11 ruim 4.000 van de ongeveer 15.000 leden van de IIMC heeft, is een sterke vertegenwoordiging in het bestuur van belang.

Het bestuur van de VvG steunt deelname in de IIMC, zoals blijkt uit ons collectieve lidmaatschap. Jullie, onze leden, kunnen onder andere via het IIMC gecertificeerd worden tot CMC of MMC. Als je geïnteresseerd bent in certificering, of daar hulp bij wilt, neem contact op met Ricus Tiekstra (ricus.tiekstra@griffiers.nl), hij helpt je graag!

Nieuw is dat het IIMC een serie webinars gaat aanbieden over soft skills, speciaal gericht op regio 11, waarmee je ook CMC- of MMC-punten kunt verdienen. 

Daarnaast is het bestuur jaarlijks vertegenwoordigd op het congres in de Verenigde Staten. (Dit jaar is dat helaas om bekende redenen niet doorgegaan.) Op het congres kun je honderden collega’s ontmoeten van grote en kleine gemeenten. Het is heel aardig om bij de lunch bijvoorbeeld naast een collega te belanden die alle dienstreizen per watervliegtuig moet doen in haar gemeente van 7.000 inwoners in Alaska… om na enig doorpraten te ontdekken dat je meer gemeen hebt dan dat er verschillen zijn in jullie werk.

Internationale uitwisseling vergroot je kennis en vooral het besef hoe sterk de democratie in Nederland is vormgegeven. Met name binnen regio 11 zijn de contacten warm. Dit is reden om volgend jaar gezamenlijk een congres te organiseren in Amsterdam en omstreken. Hopelijk gaan velen van ons daar onze buitenlandse collega’s ontmoeten!

Terug naar de vacature: elke regio heeft 2 vertegenwoordigers in het bestuur. Het zou natuurlijk heel mooi zijn als hier opnieuw een Nederlandse griffier benoemd kan worden! Als je daarvoor de steun van het bestuur wilt, meld je dan bij Hester (hester.tjalma@griffiers.nl). Kijk voor de voorwaarden in de vacaturetekst:

https://www.iimc.com/431/Region-Directors-Vacancies