Online Webinar Programma van IIMC

Het online webinar programma van het internationaal instituut voor griffiers (International Institute of Municipal Clerks) is nu ook opengesteld voor Nederlandse griffiers.

Dit is het resultaat van afspraken tussen besturen van het IIMC en de VvG. Op basis van het profiel van de strategische griffier spant de vereniging zich in voor een hoogwaardige uitoefening van het ambt van griffier. Met de presentatie van de professionaliseringsagenda in 2018 is een extra impuls gegeven aan scholing en professionalisering van de beroepsgroep. Binnenkort verschijnt de vernieuwde Agenda professionele ontwikkeling voor de periode 2023-2027. In aanvulling op het scholingsaanbod, de intervisiebijeenkomsten, de webinars en de grote workshops van de vereniging, kunnen griffiers nu deelnemen aan het online webinar programma van het IIMC.

Soft skills
Het programma richt zich op zogeheten soft skills en bestaat uit een serie Engelstalige webinars. Daarin behandelen experts onderwerpen als ethiek, invloedrijk leiderschap, media, crisiscommunicatie, werkstress, diversiteit en inclusiviteit. De webinars kennen geen specifieke data of tijden, maar zijn online beschikbaar. Gemiddeld duurt een webinar 2 uur. Voor deelname wordt $60 inschrijfgeld gevraagd. Na aanmelding heb je 30 dagen toegang tot het webinar en kun je deze in je eigen tijd volgen. Omdat deze reeks webinars door het Educational Department van het IIMC zijn ontwikkeld en goedgekeurd, ontvang je na een goede beoordeling 1 CMC of 1 MMC opleidingspunt per 2 uur in het kader van je certificering.

Meer informatie
Alle inschrijvingen en betalingen worden gedaan via Captus Press. Op de website van het IIMC vind je de cursuscatalogus, meer informatie over de prijzen en kun je je inschrijven.