Kennispunt Raads- of commissieleden met een beperking

Het ministerie van BZK werkt aan een kennispunt voor (kandidaat) politieke ambtsdragers met een structurele functionele beperking.   

Het doel hiervan is om (kandidaat) politieke ambtsdragers met een beperking zoveel mogelijk in dezelfde uitgangspositie te brengen als de ambtsdragers zonder beperking.

Kennispunt www.politiekeambtsdragers.nl
Het kennispunt zal bestaan uit een pagina met antwoorden op veel gestelde vragen op rechtspositioneel gebied en een digitale ontmoetingsplek. Hiermee faciliteert BZK de doelgroep en stimuleert zij om informatie te delen tussen het aanjaagteam, ervaringsdeskundigen en geïnteresseerden.

Lancering januari 2023
Naar verwachting wordt het kennispunt half januari 2023 gelanceerd. In voorbereiding hierop, hoort  BZK graag of er bij griffiers vragen zijn over het hebben van een raads- of commissielid met een beperking. Bijvoorbeeld over wat voor voorzieningen er kunnen worden verstrekt? Of er specifieke reiskostenvergoedingen zijn? Of hoe een vergoeding voor werkzaamheden met een arbeidsongeschiktheidsuitkering wordt verrekend? Ook tips en trucs zijn welkom. Deze worden gedeeld. Dit kan via: info@griffiers.nl