Griffiersvak onder de aandacht (door Sjors Heerdink)

Dat het verloop onder griffiers en raadsadviseurs momenteel hoog is, weten we allemaal. Ook hoef ik waarschijnlijk niemand te vertellen dat de aanwas beperkt is.

Maar is ook bekend dat een groot deel van de studenten politicologie geen idee heeft van wat een raadsgriffier eigenlijk doet?

Ik ondervond dat aan den lijve toe ik nog niet zo lang geleden werd uitgenodigd door Machiavelli, de studievereniging van de faculteit politicologie aan de UvA. Of ik als oud-student eens iets wilde vertellen over hoe het me is vergaan. Een eyeopener voor enkele studenten. Als ze dat hadden geweten…

Nu zal ik vast niet de enige zijn die zo af en toe de moeite neemt om ons geweldige beroep onder de aandacht te brengen. Ik zal ook niet de enige zijn die van mening is dat dit hard nodig is en dat we als beroepsgroep kansen laten liggen.

Daarom: Heb je als griffier of raadsadviseur interesse om eens mee te denken hoe we hier structureel vorm en inhoud aan kunnen geven? Vind je het mooi om onze toekomstige intellectuelen te verleiden ons vak te kiezen? Meld je dan aan via sheerdink@ontmoet-advies.nl en we gaan aan de slag.