Gouden Veer voor raadsgriffier Onno Rijkens van de gemeente Delfzijl

Tijdens de (digitale) Kringvergadering van de Griffierskring Groningen van 24 november jl. is aan scheidend raadsgriffier van Delfzijl, Onno Rijkens, de Gouden Veer uitgereikt. Rijkens werd daarmee benoemd tot “Erelid” van de Griffierskring Groningen. Onno Rijkens heeft aan de wieg gestaan van de Griffierskring Groningen en is sinds de start bestuurslid, laatstelijk als penningmeester (‘puutholder’ zoals ze dat in Groningen noemen).

Onno heeft een enorme staat van dienst. Begonnen in 1974 heeft hij vele functies vervuld, waaronder die van gemeentesecretaris van de toenmalige gemeente Termunten. Sinds maart 2002 is hij raadsgriffier van de gemeente Delfzijl waar hij per 1 januari 2021 zal stoppen. Zoals Onno zelf zo mooi zegt, “de gemeente Delfzijl houdt op te bestaan en daarmee verdwijnt ook de raadsgriffier van Delfzijl”.

De versierselen werden hem door zijn vrouw Tiny opgespeld.

De Gouden Veer van de Griffierskring Groningen is juist voor deze gelegenheid door het DB van de Griffierskring Groningen in het leven geroepen. De Gouden Veer zal ook in de toekomst worden uitgereikt aan in de provincie Groningen werkzame griffiers wegens buitengewone diensten of langjarige dienstverbanden.