Cursus Politiek Actief op verschillende manieren te gebruiken

De gemeenteraadsverkiezingen van 2022 zijn nog ver weg, maar voor mensen die politiek actief willen worden zal 2020 een belangrijk jaar zijn. De griffier kan een belangrijk rol spelen om burgers te stimuleren politiek actief te worden.
 

Om gemeenten te helpen potentiële nieuwe raadsleden te vinden, is er de cursus Politiek Actief voor gemeenten. De cursus Politiek Actief voor gemeenten, is een cursus waarin geïnteresseerde burgers in 5 bijeenkomsten worden ondergedompeld in de lokale politiek. ProDemos heeft deze cursus vernieuwd en heeft een cursuspakket gemaakt met alle cursusmaterialen voor de griffiers die de cursus zelf willen geven. Als je bestelling uiterlijk 15 november binnen is, betaal je hiervoor slechts € 450,- excl. btw. Mail je bestelling, voorzien van de bezorg- en factuurgegevens, aan Jelmer van der Zee via j.vanderzee@prodemos.nl.
 

Er is ook een online toolbox Politiek Actief. Met behulp van deze gratis toolbox kun je zelf je cursus samenstellen en heb je toegang tot alle online versies van de werkvormen en de presentaties. Een uitzondering zijn de cursusmappen voor de deelnemers; die zijn bij ons te bestellen (€ 20 per stuk excl. btw.) Je vindt de online toolbox op https://politiekactief.prodemos.nl/.
 

ProDemos staat natuurlijk altijd open voor een samenwerking als je de cursus toch liever door onze ervaren cursusleiders laat uitvoeren. Met vragen kun je uiteraard bij hen terecht. Je kunt mailen naar politiekactief@prodemos.nl.