Bezoek aan Engelse zusterorganisatie ADSO

Bestuursleden Hans Rijs (director IIMC), Arnout van Kooij (institute director) en Renée Wiggers nemen donderdag en vrijdag deel aan het jaarcongres van onze Engelse zusterorganisatie ADSO (Association of Democratic Service officers) in Broughton.

Zij halen kennis op over thema's als het betrekken van jongeren bij de politiek, de Engelse visie op persoonlijke ontwikkeling en leiderschap van griffiers en democratische vernieuwing van Engelse politieke lokale stelsels. Uiteraard brengen zij onze Nederlandse kennis en ervaringen in bij de workshops. Zij hopen daar uiteraard ook persoonlijke contacten aan te knopen en te vernieuwen met de Engelse collega's die onlangs stage hebben gelopen bij Nederlandse griffiers.

Ook twee van onze vaste sponsors (MVI en ARBOR media) zijn afgereisd naar Broughton om Nederlandse technische innovaties op de Engelse markt te introduceren. Hans Rijs (ons bestuurslid sponsoring en jaarcongres) zal uiteraard ook proberen Engelse bedrijven te interesseren in sponsoring van ons jaarcongres 2023.

Meelopen?
Lijkt het je leuk om in Engeland eens mee te lopen, meld je dan aan via info@griffiers.nl.

Webinars weerbaar bestuur en weerbare griffie
Tot slot, een thema dat helaas ook internationaal speelt en waar onze Engelse collega Linda Larter voor ons een webinar over gaat verzorgen, is weerbaar bestuur en weerbare griffie. Houd de HEADLINES in de gaten en geef je t.z.t. op!