Arnout van Kooij nieuw bestuurslid Professionalisering

Vrijdag 3 juni werd Arnout van Kooij op onze ALV benoemd tot het nieuwe bestuurslid Professionalisering.  Arnout is griffier in IJsselstein en daarnaast al langer actief in de Vereniging als commissielid Professionalisering. 

Naast de benoeming van Arnout namen afscheid van Bernadette als bestuurslid. Het bestuur bedankt Bernadette voor haar inzet de afgelopen jaren en wenst Arnout veel succes in deze nieuwe rol!

In onderstaande introductie stelt Arnout zich voor:

Je hoort het mogelijk niet aan mij maar ik ben een tukker. Opgegroeid in het Twente ben ik door studies en werk heel wat verhuisd in Nederland en wat uitstapjes daarbuiten maar uiteindelijk terechtgekomen in Den Haag.

Na altijd aan de collegekant mijn bijdrage te hebben geleverd aan het openbaar heb ik in 2015 de switch gemaakt naar de gemeenteraad. En daar heb ik nooit spijt van gehad! Als griffier en als eerste adviseur van de raad ben je belangenbehartiger voor het openbaar bestuur in het algemeen en de raad in het bijzonder. Je bent als griffier al snel eerste aanspreekpunt voor inwoners, organisaties, instellingen en professionals in hun relatie met de raad. Maar ook en niet het minst andersom.

Omdat ik mij naast mijn reguliere werk ook wil inspannen voor de positie van de griffier ben ik al snel actief lid geworden van de commissie professionalisering en heb mij daar samen met mijn collega’s onder meer ingezet voor de ontwikkeling van de competentiescan samen met Berenschot en de laatste tijd met de doorontwikkeling van onze vereniging en de commissie als nationaal en internationaal gesprekspartner voor opleidingsinstituten. Immers… de leden van de VVG  weten als geen ander welke ontwikkelingen ons vak doormaakt, welke competenties bij ons vak horen en welke opleidings- en trainingsbehoefte er is.

Ik heb er altijd een hoop plezier aan beleefd om organisaties, besturen en mensen letterlijk op de kaart te zetten. Zichtbaarheid te vergroten en samenwerking te verstevigen. Dát is ook mijn drijfveer om me beschikbaar te stellen voor het bestuur van onze vereniging. Om samen ons vak én onze vereniging nog zichtbaarder te maken.

Alle stukken van de ledenvergadering zijn hier te vinden, daar staan ook de presentaties van de gegeven workshops. 

Benoeming Arnout