Slotbijeenkomst Democratie in Actie (DiA)

online

Democratie in Actie wordt na drie jaar formeel afgesloten. Wat heeft dat opgeleverd? Wat hebben we bereikt? Op 10 december willen we graag op onze slotbijeenkomst met jou hierop terugkijken. Vanwege de coronamaatregelen hebben we besloten die online te organiseren; voordeel is dat nu meer mensen aan kunnen haken.

 

 

Natuurlijk laten we de hoogtepunten zien van de afgelopen drie jaar Democratie in Actie. Ken je ze nog? Denk aan de Quick Scan, het uitdaagrecht, digitale democratie en de bouwstenen. We blikken terug op onze resultaten samen met Martin Schulz, co-decaan van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur. Verder sluiten we deze dag ook onze campagne DiA on Tour af. De afgelopen maanden hebben we meer dan 65 gemeenten in het land bezocht om inspiratie en ervaringen over de lokale democratie op te halen. We delen graag onze reisverhalen, en laten zien wat we in beweging hebben gezet en hoe lokale overheden er verder mee aan de slag gaan. Uiteraard zijn we ook benieuwd naar jouw tips en ervaringen.

Programmanagers Claartje Brons (BZK) en Frank Speel (VNG) zullen tenslotte officieel de opbrengsten van drie jaar Democratie in Actie overhandigen aan Chris Kuijpers, DG van het ministerie van BZK en de plaatsvervangend algemeen directeur van de VNG, Pieter Jeroense.

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 10 december van 14:30 tot 16:00 uur. Je kunt je aanmelden via deze link