#MijnStemTelt Festival

online

Praat niet over ons, maar met ons! Wil je jongeren meer invloed geven in jouw gemeente? Of ben je zelf jong en wil je meepraten en meebeslissen over de toekomst? Praat live mee, bij het online Festival #MijnStemTelt. 

Onze democratie kan niet zonder de betrokkenheid van onze jongeren. Dit vinden we allemaal, en toch staan jongeren vaak aan de zijlijn. Dit willen we veranderen. De gemeenten Etten-Leur, Groningen, Heerenveen, Heerhugowaard, Kerkrade en Urk nemen hierin het voortouw. 

Samen met de VNG en het ministerie van BZK hebben ze een sprankelend online event in elkaar gezet. Met verhalen, debatten, lessen, filmpjes, muziek en theater van jong talent. En een boodschap namens alle jongeren van Nederland, aan iedereen die het voor het zeggen heeft: 'praat niet over ons, maar met ons.'

Wat kun je verwachten?
Muziek, theater, quizjes, polls, filmpjes en verhalen en tips over jongerenparticipatie. Van geslaagde pizza-avonden, filmprojecten, debatfestivals tot experimenten met smoothie-fietsen en stemmen voor jongeren. Met kinderburgemeesters, jongerenraadsleden, scholieren, bestuurders en wetenschappers; eigenlijk iedereen met goede ideeën.

We beginnen om 15.30 uur met de #MijnStemTelt show o.l.v. van presentatrice, actrice en theatermaakster Suuz van Wijk. Daarna mag je zelf kiezen aan welk debat, gesprek, of welke workshop je wilt meedoen. Om 17.00 uur sluiten we af met een spetterende aanbieding van het Manifest #MijnStemTelt.

Wil je een bijzonder project op het gebied van jongerenparticipatie met ons delen of wil je meer weten of op de hoogte blijven via de nieuwsbrief? Kijk op de VNG project-website van #MijnStemTelt