Griffiedag ProDemos

ProDemos organiseert op vrijdag 5 november 2021 de jaarlijkse Griffiedag: een inspirerende en informatieve dag voor alle griffiers en medewerkers van de griffie.

Op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 besteden we aandacht aan hoe gemeenten inwoners kunnen motiveren om actief te worden in de lokale democratie. Inmiddels is het programma bekend. Stichting Lezen & Schrijven geeft een workshop over laaggeletterdheid, je hoort alles over de populaire cursus Politiek Actief van ProDemos en De Haagse Hogeschool presenteert haar gloednieuwe participatieplatform. Ook het ministerie van Binnenlandse Zaken is aanwezig om te vertellen over de resultaten van het project Democratie in Actie. En aangezien de dag plaatsvindt op het stadhuis van Utrecht zal ook de griffie van gemeente Utrecht jullie voorzien van tips. De inspiratielezing wordt dit jaar gegeven door Stijn Sieckelinck.

De Griffiedag vindt plaats op het stadhuis van Utrecht en duurt van circa 10.45 uur tot 16.00 uur. Op de dag zelf kun je je intekenen op de specifieke onderdelen.

Bekijk hier het volledige programma en meld je aan!