Dag van het Bestuur

Leiden

Kijk hoe het bestuur in Leiden en omgeving in de praktijk uitpakt.

Na een plenaire opening in de Stadsgehoorzaal gaan 24 groepen te voet, per fiets, per boot of met de bus op pad om te kijken hoe het bestuur in Leiden en omgeving in de praktijk uitpakt: Van burgerinitiatief Singelpark tot kenniscluster Bio Science Park, van Oekraïne-opvang tot Leidse Volkshuis, van de woningbouw op Vliegbasis Valkenburg in Katwijk tot natuur-inclusief boeren op Het Land van Ons in Oud Ade.

De Dag van het Bestuur start in de monumentale Stadsgehoorzaal met een openingsprogramma onder leiding van Marceline Schopman en met een aftrap van burgemeester Henri Lenferink. Hoogleraar Theo Schuyt (VU) vertelt wat er in jouw  gemeente kan gebeuren als u maatschappelijke energie de ruimte geeft. En hoogleraar Katrien Termeer (WUR) deelt haar inzichten in hoe u complexe maatschappelijke opgaven samen met mede overheden, ondernemers en andere partijen kunt aangaan. Tot slot presenteren minister Hanke Bruins Slot (BZK) en hoogleraar Geerten Boogaard (Universiteit Leiden) de Staat van het Bestuur.

De Dag van het Bestuur is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken, i.s.w. m. de VU School of Governance en de gemeente Leiden.

Doelgroep
Burgemeesters, wethouders, CdK’s, gedeputeerden, raadsleden, statenleden, ambtenaren, waterschapsbestuurders en -vertegenwoordigers.

Kosten
Geen

Aanmelden
Aanmeldformulier

Meer informatie
Ga voor meer informatie naar de website.