4e Region XI Symposium: Een leven lang leren

De Balie, Amsterdam

Op donderdagmiddag 21 sept. is de VvG gastheer van het vierde Regio XI Symposium.

Region XI is de afdeling binnen het International Institute of Municipal Clerks waarvan ook de VvG deel uitmaakt.

Een leven lang leren
Het thema van dit symposium is Een leven lang leren. Het handhaven van stabiliteit en het dienen van de democratie in een veranderende wereld. Er is een interessant programma samengesteld met een scala aan nationale en internationale sprekers, zoals burgemeester Femke Halsema, Lockdown internet sensatie Jackie Weaver en programmamaker Eva Eikhout.

Intimidatie en polarisatie
Griffiers over de hele wereld worden geconfronteerd met onverwachte uitdagingen in de samenleving waarmee ze moeten leven, omgaan en handelen. Intimidatie en polarisatie zijn onderwerpen die in kranten en tijdschriften worden beschreven en geanalyseerd door wetenschappers. Op social media, is het voer voor een intensief debat.

Verbreed je horizon
De vraag kan gesteld worden of en hoe griffiers op deze uitdagingen moeten reageren en handelen. Wat zijn de ideeën en instrumenten in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en elders? Hoe pakken griffiers deze uitdagingen aan en wat kunnen we van elkaar leren door grenzen te overschrijden? Dus verbreed je horizon en ga de uitdaging aan om grenzen te overschrijden tijdens het 4e symposium van Regio XI in Amsterdam!

Alle leden van de vereniging zijn van harte welkom en kunnen zich aanmelden via de Networkapp voor dit symposium. De voertaal tijdens het symposium is Engels.